De omgeving rond Sahara119 biedt voor ieder wat wils!

Zoekt u de rust van de Lommelse Sahara en het omliggende Bosland? Of wilt u eerder dichtbij het stadscentrum en de culturele activiteiten zitten? Bij Sahara119 bent u aan het juiste adres. Wij geven u graag enkele tips.

ien lommel zegge ze tegen alle vogels mus,
behalve een mus dé is ne sjeirepper.

in lommel zeggen ze tegen alle vogels mus, behalve tegen een mus dat is een sjierepper.

Wandelen en fietsen

De ligging op een steenworp van de fiets- en wandelknooppunten maakt van Sahara119 de ideale uitvalsbasis voor een fietstochtje in de schaduw van de bomen of een stevige wandeling door het omvangrijke Bosland.

Natuur en groen

Stap de deur uit en betreedt de Sahara, een natuurfenomeen in de uitgestrekte bossengordel rond Lommel. Ontdek de fauna en flora in de uitgestrekte heidegebieden.

  • Natuurgebied de ‘Sahara’ op 500m van onze ‘Sahara119’De grote zandvlakte van de Lommelse Sahara lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. Hier wandel je langs toffe speelelementen, de land-art kunstwerken van Will Beckers, de voetgangersbrug en de befaamde uitkijktoren!Wil je de Sahara vanuit 30 meter hoogte kunnen bekijken? Beklim dan zeker de uitkijktoren! De ‘Reus van Bosland’ kom je tegen op alle drie de wandellussen. De voetgangersbrug, die de Sahara verbindt met het natuurgebied Blekerheide, kom je alleen tegen op de oranje en rode route.

Eten en drinken

Even geen zin om zelf achter de kookpotten te gaan staan? Geen probleem! Lommel en omstreken biedt talloze leuke adresjes voor een heerlijk terrasje of een lekkere maaltijd.

Cultuur en sport

Kom je naar een cultureel of sportevenement in de nabijgelegen Soeverein of wil je één van de omliggende musea of monumenten ontdekken? Sahara119 is the place to be!

Kids en fun

Ook de kids van klein tot groot kunnen in de omgeving allerhande activiteiten doen!

  • De speeltuin van Lommel ligt op wandelafstand van ‘Sahara119’
  • Aquapark De Vossemeren, hier kan je waterskiën, wakeboarden, een drijvend speelparadijs bekimmen of gewoon waterfietsen. Hier zijn alle watersporten aanwezig!
  • Het zwembad van Lommel is ook vlakbij gelegen, hier is een leuke zone waar de kids naar hartenlust kunnen plonsen!

Lommel is meer dan vakantie,
het is een plek die goed is voor je hoofd en voor je hart!